Nieuws

5.000 lopers kleuren zondag Oostende en zichzelf

Nu zondag 3 juli vindt de eerste strandeditie van The Color Run™   by Lipton Ice Tea plaats in Oostende. 5.000 lopers worden voor dit loopfestival verwacht. Wie wil kan zich nog online inschrijven of ter plaatse.

 

The Color Run™, ook wel de “Happiest 5K on the Planet”, is een loop over 5 km waarbij de ruim 5.000 deelnemers – die in een wit t-shirt starten – elke kilometer een wolk van kleurenpoeder over zich heen krijgen die hen van kop tot teen kleurt.

 

Start en finish liggen op het klein strand (Montgomerykaai), na een korte lus op de strekdam lopen de deelnemers via het strand tot aan de Drie Gapers. Vanaf dan gaat het via de Zeedijk terug naar het klein strand.

 

Er wordt gestart tussen 15u en 16u30 en er is geen tijdsopname; deze run draait puur om plezier maken. Na de aankomst gaat de pret gewoon verder met het “Color Festival”: elke 20 minuten zijn er “color blasts” waarbij de deelnemers een wolk van gekleurd poeder creëren om er uiteindelijk als een volmaakte regenboog bij te lopen. Het poeder is helemaal natuurlijk en onschadelijk. Verschillende dj’s op het podium zorgen voor een typisch Belgische festivalsfeer. Om 18u speelt de populaire live band Cookies and Cream.

 

In 2016 zullen meer dan 1 miljoen lopers wereldwijd deelnemen aan dit kleurrijke event. Opvallend: zowat 70% van de deelnemers zijn vrouwen. “Het publiek is doorgaans ook jonger dan op pakweg de DVV Antwerp 10 Miles of de 20km door Brussel. Voor velen onder hen is het bovendien de allereerste keer dat ze 5 km lopen. Wereldwijd zetten deze events heel wat meisjes en jongens aan tot blijvend sporten”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “Dit jaar organiseren we maar liefst 4 Belgische The Color Run™.  De eerstvolgende vindt plaats op 10 juli in Hemiksem. Op 20 augustus kleuren we Brussel met de eerste Night version in België en op 28 augustus sluiten we de zomer af in Luik.”

 

The Color Run™ by Lipton Ice Tea steunt dit jaar het goede doel Think-Pink. 5.000 Color Runners zullen zondag hun kleurrijke steun betuigen in de strijd tegen borstkanker.

 

Praktisch
Locatie: Montgomerykaai 1,  Oostende

 

Timing:
12u: opening Color Festival
15u – 16u30: vrije start The Color Run™ by Lipton Ice Tea
18u: optreden Cookies and Cream
19u: DJ Audiophonic
20u: einde Color Festival

 

Ticketverkoop/afhalen startnummer:
Tickets zijn nog via de website te koop tot zaterdag 2 juli, 23u59. Ook ter plaatse kunnen zaterdag (van 10u tot 15u) en zondag (van 12u tot 16u30) nog tickets gekocht worden. Tijdens deze uren kunnen deelnemer die hun ticket al hebben dit omruilen voor een startpakket (wit The Color Run™ by Lipton Ice Tea T-shirt, tijdelijke tattoo en officiële hoofdband).

 

Publiek krijgt op zondag vrije toegang tot het festivalterrein.

The Colorrun 2017

In 2017 zijn we er terug met 2 events! Noteer alvast in je agenda:

Zondag 2 juli The Color Run Oostende
Zondag 3 september The Color Run Brussels
×