FAQ

Nee! Bij veel 5km loopevenementen gaat het vaak om de tijd. The Color Run™ gaat louter om het beleven van een te gekke kleurrijke dag met familie en vrienden. Je mag lopen, wandelen, kruipen of zelfs dansen!

Deelnemers krijgen ter plaatse een startpakket met daarin een officieel Color Run T-shirt, tijdelijke tattoos, een startnummer en een ‘’Color Runner™’’ hoofdzweetband. Het zakje kleurpoeder ontvang je op de dag zelf als beloning bij de finish.

Onder één voorwaarde… als je bereid bent om als aller hipste moeder/vader over de finish te gaan! Zolang je kinderen plezier hebben, mogen alle kinderen van 0 tot en met 5 jaar GRATIS mee lopen. Zij hebben echter geen recht op een startpakket.

Tuurlijk! Iedereen is welkom. Weet wel dat er op bepaalde stroken kasseien liggen dus een ‘smooth ride’ zal het niet altijd zijn!

Bij The Color Run™ zijn GEEN HONDEN toegestaan :-(

Er zijn geen leeftijdsgrenzen! Zolang ze de 5km kunnen hardlopen, joggen, wandelen of kruipen, mogen ze gewoon meedoen aan The Color Run™ 5km! Vergeet echter niet dat zodra ze 6 jaar zijn, ze een e-ticket moeten hebben!

We hebben speciale ‘witte kleding’- inspectie van de politie rondlopen, die de boel in de gaten houdt! Je zult gearresteerd worden en in The Color Run™ gevangenis worden gegooid, als meer dan 11,8% van je kleding een andere kleur heeft dan wit!

Yes! Zolang je als deelnemer een shirt draagt dat grotendeels wit is, vinden wij dat prima. Broeken hoeven niet per se wit te zijn, al is het natuurlijk wel leuker om helemaal in het wit te beginnen om helemaal gekleurd te eindigen!

Hahaha! Onze favoriete vraag!! Nee, het doet absoluut geen pijn! Het voelt alsof je beland bent in een suikergevecht!

Ja. Dat weten wij 100% zeker. Het poeder wordt gemaakt van natuurlijk gekleurd maïszetmeel. Het is niet schadelijk voor de gezondheid en geheel biologisch afbreekbaar.

Het kleurpoeder is meestal goed te verwijderen. Met zoals alles dat vuil is: hoe eerder je wast, hoe beter het uit je kleren gaat. We raden je aan om kleren te dragen die het niet erg vinden om wat extra kleur te krijgen. Mocht je de kleuren na het event graag in je shirt willen behouden als aandenken, dan kan je hem met azijn inspuiten en daarna strijken. Echter als je dan je shirt nog vaak wast zal het kleuren poeder er uiteindelijk toch nog uitkomen. Voor FULL Color schoonmaak ideeën en -tips, check deze link!

The Color Run™ kleurenpoeder is natuurlijk biologisch maïszetmeel. Het is 100% VEILIG. Zoals met alle soorten stof wil je deze natuurlijk zoveel mogelijk uit je ogen houden. Onze ‘Color Heroes’ zullen zoveel mogelijk beneden ooghoogte mikken als je voorbij loopt. Sommige Color Runners kiezen ervoor om een bril of zonnebril te dragen om hun ogen te beschermen, anderen een bandana of een mondkapje om hun mond te beschermen. Deelnemers met lenzen in, raden wij sterk aan bescherming in de vorm van een veiligheidsbril of duikbril te dragen! Deelnemers met astma raden wij sterk aan een mondkapje of bandana te dragen!

Nee! Je kleding afkloppen volstaat om het meeste poeder van je kleding te krijgen. Met een goede afstofbeurt ben je nog niet 100% schoon, maar je bent schoon genoeg om naar huis te rijden. Het is zelfs grappig om gekleurde mensen over straat te zien gaan na The Color Run™.

De meeste mensen brengen voor de zekerheid handdoeken mee voor in hun auto. Zie het als naar huis rijden in je natte zwembroek/badpak na een middagje zwemmen! :-)

The Color Run™ is geen getimed loopevenement. Deelnemers hebben zelfs vaak de neiging om rustig de kleurenzones te passeren. Voor degene die wel benieuwd zijn naar hun eindtijd raden wij aan zelf de tijd bij te houden.

Bij het kleurenfestival na de finish zullen de deelnemers iedere 20 minuten een gezamenlijke gooi doen om de nieuwe lopers die binnen komen te verwelkomen. We stellen één zakje kleurenpoeder per persoon beschikbaar en er kunnen meer zakjes gekocht worden bij de Happy Store. De opbrengst van de zakjes gaat integraal naar Think Pink. Dus, kopen die handel!

Helaas kunnen we geen geld terug geven. De logistiek en de planning van The Color Run™ maken dit onmogelijk. Zorg dat je zeker weet dat je mee wilt doen en er klaar voor bent voordat je je inschrijft. Als je die dag onverhoopt verhinderd bent, kom dan in ieder geval even langs om je The Color Run uitrusting op te halen en kennis met ons te maken!

Onze volledige algemene voorwaarden lees je hier.

Er zijn lockers beschikbaar die je ter plaatse kan huren. Een locker kost 5 euro. Je zal bij registratie 10 euro betalen, maar je krijgt 5 euro waarborg ter plaatse terug op het moment dat je de sleutel afgeeft.

First come, first serve! Op = op